Zvezdniki z dresi na pomoč za zdravljenje nekdanjega reprezentanta

By
Updated: November 12, 2013

Spletni portal Sportal poroča, da se nekdanji slovenski rokometni reprezentant Nenad Stojakovič bori z okvaro hrbtenice, ki ovira njegovo gibanje. Celjan Nenad Stojaković je bil član slovenske rokometne reprezentance v njenih začetnih letih in tudi pozneje. Igralsko kariero je sklenil pred osmimi leti v trboveljskem Rudarju, kjer je bil tudi soigralec našega Filipa Gradiška in Aleša Šmejca. Napotil se je v trenerske vode, a 47-letnika pri tem ovira okvara hrbtenice, ki mu zelo otežuje gibanje ter povzroča nemalo bolečin, čeprav je opravil že štiri operacije. Da se njegovo zdravstveno stanje ne bi poslabšalo, pa potrebuje zdravljenje v Braziliji. Njegovi prijatelji bi mu radi priskočili na pomoč in zbrali denar za stroške poti in bivanja tam.

V organizaciji Dragane Jusupović bo tako decembra potekala dobrodelna dražba dresov znanih rokometašev, košarkarjev in nogometašev. Da bosta prispevala svoja dresa, sta že obljubila nekdanji slovenski in zdajšnji beloruski reprezentant Sergej Rutenka ter slovenska reprezentantka Alja Koren. Andrej Gole bo iz svoje zasebne zbirke podaril dresaSergeja Gorboka in Edvarda Kokšarova, znameniti fizioterapevt Gorazd Žužek bo priskrbel dres bahrajnske reprezentance, na voljo pa bodo še dresi marsikoga.

Dražba bo potekala prek Facebooka, da bo imela čim širši doseg, vodil jo bo dr. Milan Rajtmajer, ki ima s tovrstnimi projekti veliko izkušenj. Na omenjenem socialnem omrežju bodo na voljo fotografije dresov z opisi igralcev in začetno dražbeno vrednostjo. Akcija se bo končala januarja na eni od tekem slovenske rokometne reprezentance v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2015, nato pa bo ves zbrani denar transparentno prejel Nenad. Podrobnejši podatki o akciji bodo znani v prihodnjih dneh in tednih.

Vir: Sportal

Leave a Reply

Your email address will not be published.