Rokometni tabor

V društvu smo zelo ponosni, da se v program vadbe rokometa vključuje vedno večje število otrok, ki čez celo leto pridno trenirajo dva do štirikrat tedensko. V Rokometnem društvu Herz Šmartno je postala tradicija, da jih na koncu sezone peljemo na rokometni tabor. Tabor se odvija prvi teden poletnih šolskih počitnic. Deset let smo gostovali na Čatežu nad Trebnjem, zadnja tri leta pa na morju. Pred dvemi leti v Pacugu, potem v Zambratiji, lansko leto na otoku Krk ter letos v Savudriji. Tabor je namenjen vsem osnovnošolskim otrokom v društvu in tudi ostalim osnovnošolcem/kam, ki imajo radi to športno dejavnost. Otrokom pripravimo aktivni teden, kot nagrado za uspešno leto in stimulacijo za prihajajočo tako šolsko kot športno sezono. V društvu je namreč poleg športnih rezultatov pomembeno tudi otrokovo napredovanje oziroma delo v šoli in tabor je v sodelovanju s starši nagrada za prizadevnost, ki jo otroci pokažejo med šolskim letom.

 

Tabor je razvedrilne in hkrati tudi športne narave. Otroci so ves čas zaposleni z različnimi aktivnostmi, ki so povezane s športom. Seveda je veliko poudarka na rokometnih igrah, vendar pa spadajo v program aktivnosti tudi ostali športi kot npr. nogomet, odbojka, plavanje ipd. Število otrok na taboru vsako leto raste, kar je pokazatelj, da delamo pravilno.

 

Seveda pa kot vsaka stvar, tudi tabor ne gre brez stroškov. Organizacija tabora za 50 do 70 otrok stroškovno ni majhna, prav tako ni v našem interesu vse breme prevaliti na starše, zato se še posebej v pomladnih mesecih obračamo na sponzorje, donatorje, na vse dobre ljudi, ki nam z veseljem finančno ali s praktičnimi nagradami pomagajo, da tabor ostane kot nekaj najlepšega v otroškem spominu.

 

tabor