Poročilo tekme 11. kroga LIGE NLB (sezona 2017/2018)

By
Updated: November 29, 2017

RK JERUZALEM ORMOŽ : RD HERZ ŠMARTNO                    39 : 32 (18 : 14)

Ormož (25.11.2017) – Športna dvorana Hardek, sodnika: Marko Pirc in Matjaž Pirc, delegat: Janko Strel.

Jeruzalem Ormož: M. Šulek, Čudič 8, Grabovac, Žuran 5, G. Hebar 1, M. Hebar 1, T. Šulek, Kocbek 5, Balent 1, Šoštarič, Ozmec 1, Ž. Ciglar, Mesarić 5, Rajšp, G. Cirar 6, Kavčič 6. Trener: Saša Praprotnik.

Herz Šmartno: M. Sadar, Strmljan 7, Ribarič 1, Kunst 7, Cirar 1, Justin 2, Bahovec 1, Muratovič, A. Sadar, Bučar, Avsec 1, Jerina 1, Močnik 6, Žurga 1, Dobovičnik 4. Trener: Filip Gradišek.

Sedemmetrovke: Jeruzalem Ormož  4 (3), Herz Šmartno  6 (5).

Izključitve: Jeruzalem Ormož  12 minut, Herz Šmartno  4 minute.

Diskvalifikacije:

V dvorani Hardek sta se pomerila Jeruzalem Ormož in Herz Šmartno. Tekma se je začela precej slabo za gostujoče, ko so v 6. minuti zaostajali za -2 (4:2). Nato pa je sledila »črna« minuta prav tako za goste, ko so v eni minuti zgrešili kar štiri strele. To so Ormožani vsekakor izkoristili v 15. minuti vodili že za +5 (10:5). Prednost so še v nadaljevanju igre vzdrževali in v 20. minuti vodili za +6 (14:8). Zadnjih deset minut prvega polčasa je pripadlo Šmarčanom, ki so z boljšo igro zmanjšali zaostanek celo na -3 (17:14), prvi polčas pa se je končal z izidom 18:14. Ormož je v začetku drugega polčasa malce popustil, saj so igralci Šmartnega s svojo izboljšano igro prišli na zaostanek le do -2 (24:22). Kasneje je sledila igra “gol za gol”, v 52. minuti pa so igralci Šmartnega z zadetkom Anžeta Dobovičnika ponovno uspeli zaostanek zmanjšati na -2 (31:29). Od 53. minute pa so Ormožani »pritisnili na plin« ter v zadnjih sedmih minutah odločili tekmo. Z delnim izidom 7:1, je ekipa Jeruzalema suvereno odpravila Šmarčane ter vknjižila še 6. zmago v prvenstvu. Tekma pa se je končala z izidom 39:32. Pri domači ekipi je bil strelsko najbolje razpoložen Bojan Čudič (osem zadetkov), za goste pa sta največ zadetkov dosegla Tilen Strmljan in Matevž Kunst (oba po sedem zadetkov).

Izjava Jake Avsca (Šmartno) po tekmi z Ormožem:

“Na začetku tekme smo se dobro postavili po robu domačinom in držali stik, potem pa igra ni več stekla, kot bi morala in zopet smo lovili zaostanek. Po odmoru smo na igrišče stopili odločneje in se rezultatsko približali Ormožanom. Samo lovljenje skozi celotno srečanje nam je pobralo preveč moči in koncentracije. Tako smo popustili v obrambi in gostje so z svojimi izkušnjami srečanje mirno pripeljali do konca. S samim pristopom smo lahko zadovoljni, saj smo gostiteljem “parirali” vse do 50. minute, potem so žal prišle “črne” minute. Sedaj se bo treba temeljito pripraviti na domačo tekmo z Dobovo, kjer moramo pokazati boljšo igro in tako obdržati priključek z ostalimi ekipami.”

(povzetek iz portala ŠD ŠPORT)

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.