Organizacija društva

V Šmartnem je rokomet zelo popularen, saj se ligaške tekme igrajo v domači Dvorani Pungrt. Število članov je za naš kraj visoko, v letošnji sezoni je številka podobna lanski, okoli 150. V zadnjih letih je še poseben poudarek na ustvarjanju domačega kadra, tako igralskega kot trenerskega.

V letošnji sezoni ni veliko sprememb na trenerskem kadru. Člansko ekipo še vedno vodi Filip Gradišek, ki ima ob sebi pomočnika in hkrati kapetana ekipe, Aleša Šmejca. Skupaj je v Šmartnem trenutno enajst trenerjev in mentorjev. Za ostalo organizacijo in delo v društvu skrbi osem članov uprave ter veliko prostovoljcev.

V tekoči sezoni 2017/2018 ima RD Herz Šmartno v ligaško tekmovanje prijavljenih pet selekcij in tri ekipe mini rokometa, ki tekmujejo v okviru OŠ Šmartno, pod vodstvom naših trenerjev in mentorjev.

Naši najmlajši so prvošolčki in že trenirajo dvakrat tedensko. Svoje znanje preverjajo s svojimi sovrstniki na prijateljskih srečanjih. Ekipo mini rokometa sestavljajo malo starejši otroci in vadijo trikrat tedensko. Fantje in dekleta svojo moč pokažejo na turnirjih mini rokometa v organizaciji osnovnih šol. Ko prerastejo mini rokomet, se razdelijo. Dekleta odidejo v ŽRD Litija, fantje pa ostanejo v RD Herz Šmartno. Ekipe mlajših in starejših dečkov že tekmujejo v državni rokometni ligi. Trenirajo štirikrat tedensko in skoraj vsak teden odigrajo ligaško srečanje. Kadetska ekipa trenira samostojno štirikrat tedensko, ter tudi tekmujeta na državni ravni. Članska ekipa skupaj z mladinci trenira petkrat tedensko.

Tekmujejo v 1. LIGI NLB. Cilj, ki smo si ga zastavili v tej sezoni, je obstanek v ligi in z dobrimi predstavami privabiti čim več obiskovalcev in navijačev na tribune Dvorane Pungrt.