Rokometni tabor PACUG 2018

By
Updated: July 15, 2018

 

V času od 30.6.2018 do 4.7.2018 je potekal rokometni tabor Pacug 2018.

 

V soboto 30.6.2018 smo se, 70 otrok in 10 mentorjev, vkrcali na dva avtobusa ter se odpravili proti otroškem letovišču v Pacugu. Pot ni bila prenaporna in kaj kmalu smo bili že na našem cilju.

Naša prva naloga je bila nastanitev v počitniški hiši, kjer so se otroci razdelili po sobah in razpakirali svoje kovčke, prav tako smo se razdelili po ekipah in jih poimenovali. Po kosilu smo popoldan namenili kopanju, po večerji pa smo imeli spoznavni večer s tombolo. Tako smo ob igri okrepili naše prijateljske vezi ter se bolje spoznali. Seveda pri tomboli ni manjkalo praktičnih nagrad, ki smo jih bili vsi zelo veseli.

Drugi dan smo začeli z jutranjo telovadbo na plaži, po zajtrku pa sta sledila turnirja v igri med dvema ognjema za mlajše udeležence in rokometu za starejše udeležence. Po tekmovalnem delu smo se ohladili v morju, po kosilu in počitku smo se vsi skupaj odpravili na plažo in uživali v vodnih igrah. Po večerji je mlajše udeležence čakal kviz iz splošnih znanj in ugank, starejši pa so svoje znanje preverjali na posebnem orientacijskem kvizu. Vsi so se odlično odrezali.

Tako kot drugi dan je tudi tretji dan sledila jutranja telovadba in zajtrk. Dopoldne je bilo ponovno namenjeno tekmovanju. Starejši so svoje moči merili v hokeju, mlajši pa v rokometu. Vsi so ponovno pokazali veliko mero borbenosti, športnega znanja ter pa seveda fair-playa. Predvsem pri hokeju so se vsi izkazali s previdno, vendar še vseeno borbeno igro. Preostanek dneva smo namenili uživanju na plaži ter igriščih. Velja omeniti, da smo lahko na vodi preizkusili tudi kajake in supe. Večer je bil ponovno namenjen druženju, tokrat ob karaokah. Odkrili smo mnogo novih talentov, veliko pa smo se tudi presmejali. Po koncu karaok smo si ob priložnosti ogledali še večerno tekmo svetovnega nogometnega prvenstva.

Četrti dan se je začel enako kot preostali. V dopoldnevu so mlajši željo po športu potešili na igrah brez meja, starejši pa v igri nogometa, kjer so preizkušali trike, ki so si jih ogledali prejšnji večer. Po znova odličnem kosilu je nastopil čas za uživanje in sončenje na plaži. Zvečer je na žalost sledil zaključni večer z razglasitvami nagrad za najboljše posameznike in skupine. Vsi skupaj pa smo sodelovali tudi v bogatem srečelovu, kjer se vsak dobil fantastično nagrado. Kasneje smo si ogledali še večerno tekmo v nogometu in se še zadnjič odpravili spat.

Zadnje jutro smo namenili pospravljanju in pakiranju, prav tako pa smo izkoristili še zadnje sončne žarke na plaži nato pa se počasi odpravili proti domu. V Šmartno smo z lepimi spomini in občutki prišli v večernih urah.

Dragi rokometaši in rokometašice! Z vami smo preživeli čudovitih 5 dni, za kar se vam zahvaljujemo. Prav tako upamo, da ste vsi uživali še bolj kot mi, ter da se zopet vidimo na naslednjem rokometnem taboru, kjer bo še bolj pestro in zabavno kot letos.

 

Mentorji RD Herz Šmartno: Aleš Šmejc, Filip Gradišek, Jani Peterlin, Peter Bahovec, Grega Močnik, Benjamin Cirar, Andraž Justin, Tim Jerina, Katjuša Ponebšek in Tanja Oder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.