Rokometni tabor PACUG 2017

By
Updated: July 29, 2017

V času od 30.6.2017 do 3.7.2017 je potekal rokometni tabor Pacug 2017.

V petek 30.6.2017 smo se, 58 otrok in 9 mentorjev, vkrcali na avtobus ter se odpravili proti otroškem letovišču v Pacugu. Pot ni bila prenaporna in kaj kmalu smo bili že na našem cilju.

Naša prva naloga je bila nastanitev v počitniški hiši, kjer so se otroci razdelili po sobah in razpakirali svoje kovčke, prav tako smo se razdelili po ekipah in jih poimenovali. Po kosilu smo popoldan namenili kopanju, po večerji pa smo imeli spoznavni večer s tombolo. Tako smo ob igri okrepili naše prijateljske vezi ter se bolje spoznali. Seveda pri tomboli ni manjkalo praktičnih nagrad, glavna nagrada pa je bil podpisan dres slovenskega reprezentanta Deana Bombača. S spoznavnim večerom se je končal tudi naš prvi dan na taboru.

Drugi dan smo začeli z jutranjo telovadbo na plaži, po zajtrku pa sta sledila turnirja v hokeju za starejše udeležence in rokometu za mlajše udeležence. Po tekmovalnem delu smo se ohladili v morju, po kosilu pa so se vloge obrnile. Starejši so se pomerili v rokometu, mlajši pa v igri med dvema ognjema. Preostanek popoldneva smo namenili vodnim igram in sproščanju na plaži. Zvečer smo se pomerili še v kvizu, kjer smo vsi pokazali veliko znanja.

V tretji dan smo se prebudili s prav posebno budnico. Iz našega zvočnika je namreč odmevala trobenta in prav vsi smo se takoj prebudili. Tako kot drugi dan je sledila jutranja telovadba in zajtrk. Dopoldne je bilo ponovno namenjeno tekmovanju. Starejši so svoje moči merili v nogometu, mlajši pa v štafetnih igrah. Vsi so ponovno pokazali veliko mero borbenosti, športnega znanja ter pa seveda fair-playa. Preostanek dneva smo namenili uživanju na plaži ter igriščih. Po večerji smo imeli zaključni večer, kjer smo podelili nagrade najboljšim posameznikom ter ekipam. Seveda pa manjkale niso tudi vzgojne kazni za najmanj urejene sobe in podobno.

Četrti in na žalost naš zadnji dan na taboru smo začeli zgodaj zjutraj in že pred zajtrkom pospravili sobe in spakirali kovčke. Zadnje ure na taboru smo namenili uživanju na plaži, sposodili pa smo si tudi kanuje in supe ter tako ponovno dopoldan preživeli aktivno. Vsi smo neizmerno uživali ter se naučili še nekaj novega. Nato je prišel čas odhoda in na žalost smo se morali posloviti od Pacuga. V Šmartno smo prispeli okoli 19 ure, kjer so nas že čakali naši domači.

Dragi rokometaši in rokometašice! Z vami smo preživeli čudovite 4 dni, za kar se vam zahvaljujemo. Prav tako upamo, da ste vsi uživali še bolj kot mi, ter da se zopet vidimo na naslednjem rokometnem taboru, kjer bo še bolj pestro in zabavno kot letos.

 

Mentorji RD Herz Šmartno: Aleš Šmejc, Filip Gradišek, Jani Peterlin, Peter Bahovec, Grega Močnik, Benjamin Cirar, Andraž Justin, Nika Ribarič in Tanja Oder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.